Besøk oss
Pelotongvegen 4, 3734 Skien
Ring oss
35 59 77 25
Åpningstider
Man - Fre: 0800 - 1600

Albue

Tennisalbue

Tre strekkesener fester seg på et benområde stort som en lillefingers avtrykk på ytre albueknoke. Overbelastning gir strekkskader i festet i overgangen mot ben, og disse kan ofte ses på ultralyd. Før trodde man disse skadene var ”mikroskader”, men den store oppløsningen ultralyd har, viser ofte at det er større og mindre rifter det dreier seg om. Doppler viser ofte hypersirkulering inne i senen som tegn på at her jobber kroppen for å reparere en skade.

Det sier seg da selv, at dosert trening og ADL tilpasning må til i tillegg til behandling. Akupunktur, sjokkbølge, tverrfriksjoner, tøyninger og kortisoninjeksjoner er de behandlingstiltakene som er mest brukt. Operasjon kan bli nødvendig hos de mest standhaftige plagene. Injeksjoner gir raskest effekt, men det er helt nødvendig med etterbehandling og trening for å sikre mot tilbakefall.